ПОСЕБНИ

Единствен специјализиран центар за изучување на шпанскиот јазик во Македонија, испитен центар на Институтот Сервантес во Македонија

ПОСВЕТЕНИ

Максимално се посветивме на ширењето на шпанскиот јазик и култура во Македонија и пошироко преку часови, меѓународни испити и екскурзии

ПРОФЕСИОНАЛНИ

Најсовремени методи, одбрани за да ги задоволат сите вкусови и потреби, со исклучително обемен културолошки осврт на земјите во кои се зборува

УПИСИ
ЛЕТЕН СЕМЕСТАР 2023

УПИСИ

Уписите за летниот семестар 2023 се во тек и траат до започнувањето на часовите, на 13 февруари

повеќе
25 Г О Д И Н И
25 ГОДИНИ

ПИСМО ОД ДИРЕКТОРОТ

Драги наши,

Оваа година е нашиот 25 јубилеј. Низ сите овие години се потрудивме да ви бидеме посветени и да ви ја пренесеме сета љубов за шпанскиот јазик. Во текот на сите овие години имавте можност да се дружите со нас на многу јазици - шпански, италијански, француски, германски, турски, грчки, руски и португалски. Во еден момент решивме да му се посветиме само на шпанскиот јазик и да станеме тоа што и бевме од почетокот - единствен специјализиран центар за изучување на шпанските јазик и култура.

повеќе
МАЛАГА
МАЛАГА 2022

ЛЕТЕН КУРС ПО ШПАНСКИ ЈАЗИК

МАЛАГА ТЕ ЧЕКА

повеќе
DESTACADO
DELE 2023

EXÁMENES DELE

INSCRIPCIÓN

más
ИСТАКНАТО
новиот почеток

СЕЗОНА 2020-2021

Ја почнавме новата 22 сезона со многу новини. Целосно редизајнирани и обновени: ново лого, нова web страница, нови простории.

Ви посакуваме добредојде во нашиот свет.

повеќе
ОСНОВАЧИ
и срце и душа...

Јазикот има и душа и срце. Треба да допреме до него, да го слушнеме, да го видиме и да го почувствуваме со сето наше битие. Треба да ја разбудиме љубопитноста и да се нурнеме во морето од букви и зборови.

ЈАСМИНА НИКУЉСКА ВЕЛКОВСКА
сопственик / професор
растеме и напредуваме...

Не можеме да одвоиме нешта што си припаѓаат едни на други. Можеме само да ги негуваме и да им помогнеме да растат и да напредуваат, во секој поглед. И тоа се однесува на сѐ што постои, дише и чувствува.

НЕНАД ВЕЛКОВСКИ
директор / професор
ИМЕ ОД ДОВЕРБА

Препознатлив бренд во градот

Набрзо по отворањето, КАСТА ДИВА стана препознатлив бренд во градот. Во текот на сите овие години работа се трудевме да го поправаме, доградуваме и да го обновуваме за да ја оправдаме вашата доверба и да продолжиме да бидеме дел од модерниот живот на градот.

Да се предаде знаењето јазик е огромен и интересен предизвик, нешто во кое внесуваме максимална посветеност и душа. Ние ги гледаме нашите слушатели како дел од едно големо семејство - растеме и напредуваме заедно.

25

години градиме различности

ДЕЛ СМЕ ОД УРБАНОТО ЖИВЕЕЊЕ ВО ГРАДОТ И ПОСТОЈАНО СЕ БОРИМЕ ЗА УРИВАЊЕ СТЕРЕОТИПИ И СПРЕЧУВАЊЕ ДИСКРИМИНАЦИЈА

НИЕ ГРАДИМЕ МОСТОВИ И ГИ ПОВРЗУВАМЕ ТВОИТЕ ЖЕЛБИ И СОНИШТА СО СВЕТОТ НА ЈАЗИЦИТЕ - ОТКРИЈ НОВИ ХОРИЗОНТИ