ПОСЕБНИ

Единствен специјализиран центар за изучување на шпанскиот јазик во Македонија, испитен центар на Институтот Сервантес во Македонија

ПОСВЕТЕНИ

Максимално се посветивме на ширењето на шпанскиот јазик и култура во Македонија и пошироко преку часови, меѓународни испити и екскурзии

ПРОФЕСИОНАЛНИ

Најсовремени методи, одбрани за да ги задоволат сите вкусови и потреби, со исклучително обемен културолошки осврт на земјите во кои се зборува

МАЛАГА 2024
МАЛАГА 2024

ЛЕТЕН КУРС ПО ШПАНСКИ ЈАЗИК

МАЛАГА, ГРАДОТ НА ПИКАСО, ТЕ ЧЕКА И ОВА ЛЕТО

повеќе
DESTACADO
DELE 2024

EXÁMENES DELE

INSCRIPCIÓN

más
25 Г О Д И Н И
25 ГОДИНИ

ПИСМО ОД ДИРЕКТОРОТ

Драги наши,

Оваа година е нашиот 25 јубилеј. Низ сите овие години се потрудивме да ви бидеме посветени и да ви ја пренесеме сета љубов за шпанскиот јазик. Во текот на сите овие години имавте можност да се дружите со нас на многу јазици - шпански, италијански, француски, германски, турски, грчки, руски и португалски. Во еден момент решивме да му се посветиме само на шпанскиот јазик и да станеме тоа што и бевме од почетокот - единствен специјализиран центар за изучување на шпанските јазик и култура.

повеќе
ИСТАКНАТО
новиот почеток

СЕЗОНА 2020-2021

Ја почнавме новата 22 сезона со многу новини. Целосно редизајнирани и обновени: ново лого, нова web страница, нови простории.

Ви посакуваме добредојде во нашиот свет.

повеќе
ОСНОВАЧИ
 • ЈАСМИНА НИКУЉСКА ВЕЛКОВСКА

  сопственик / професор
  и срце и душа...

  Јазикот има и душа и срце. Треба да допреме до него, да го слушнеме, да го видиме и да го почувствуваме со сето наше битие. Треба да ја разбудиме љубопитноста и да се нурнеме во морето од букви и зборови.

 • НЕНАД ВЕЛКОВСКИ

  директор / професор
  растеме и напредуваме...

  Не можеме да одвоиме нешта што си припаѓаат едни на други. Можеме само да ги негуваме и да им помогнеме да растат и да напредуваат, во секој поглед. И тоа се однесува на сѐ што постои, дише и чувствува.

ИМЕ ОД ДОВЕРБА

Препознатлив бренд во градот

Набрзо по отворањето, КАСТА ДИВА стана препознатлив бренд во градот. Во текот на сите овие години работа се трудевме да го поправаме, доградуваме и да го обновуваме за да ја оправдаме вашата доверба и да продолжиме да бидеме дел од модерниот живот на градот.

Да се предаде знаењето јазик е огромен и интересен предизвик, нешто во кое внесуваме максимална посветеност и душа. Ние ги гледаме нашите слушатели како дел од едно големо семејство - растеме и напредуваме заедно.

26

години градиме различности

ДЕЛ СМЕ ОД УРБАНОТО ЖИВЕЕЊЕ ВО ГРАДОТ И ПОСТОЈАНО СЕ БОРИМЕ ЗА УРИВАЊЕ СТЕРЕОТИПИ И СПРЕЧУВАЊЕ ДИСКРИМИНАЦИЈА

НИЕ ГРАДИМЕ МОСТОВИ И ГИ ПОВРЗУВАМЕ ТВОИТЕ ЖЕЛБИ И СОНИШТА СО СВЕТОТ НА ЈАЗИЦИТЕ - ОТКРИЈ НОВИ ХОРИЗОНТИ